Brzęcząca tylna szyba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • archivolta
    Classic
    • 2011
    • 4

Brzęcząca tylna szyba

Może być wiązka, czujnik lub coś z rozrządem. Mi się tak rozrząd przestawił, że nie chciała zapalić, dopiero jak lekko dałem gazu.

• Undziak
    Classic
    • 2010
    • 33

Brzęcząca tylna szyba

Witam,

ostatnio caraz łatwiej wpada mi w wibracje tylna klapa (szyba?) podczas powolnej jazdy z niższymi prędkościami obrotowymi - np. na 4 biegu ok. 1400rpm, dzieje się to też na innych biegach np. 3. Jadę powoli w korku, wiec autko bez problemu daje sobie radę i lekko naciskam pedał przyspieszenia i szyba drży. Wiadomo, że drgania silnika będą większe przy tak małych obortach, ale tego kiedyś nie było. Teraz się nasila. ktoś ma podobny problem? Można to zminimalizować?

Pozdrawiam
    Andrzej

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Rozumiem, że masz kombi? To raczej problem z klapą, niż z szybą. Jakość montażu (wykonania?) tylnej klapy pozostawia - wg mnie - wiele do życzenia. Musisz wyregulować sobie gumowe odbojniki klapy i wtedy skończą się problemy z drżeniem. Jeżeli sam nie chcesz tego robić - podjedź do ASO, lub do jakiegokolwiek warsztatu.
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Undziak
        Classic
        • 2010
        • 33

Mam limuzyne, ale pomyślałem też wcześniej o tych odbojnikach. dzięki za podpowiedź, zerknę i zobacze cy to przyniosło efekty
        Pozdr
        Andrzej

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
          Rider
          • 2010
          • 264

Ach te polskie drogi :?
          Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

Pracuję...